11 lucruri de facut la 20 de ani pentru a deveni un milionar pana la 30
"Intr-o economie de piata libera, oricine poate face cati bani isi doreste," spune milionarul Steve Siebold, care a studiat, peste 1.200 dintre cei mai bogati oameni din lume.
Pentru a te ajuta sa ajungi la sapte cifre panala 30, am adunat 11 sfaturi de la oameni care au devenit milionari la o varsta frageda Nu pot garanta statutul de milionar, dar urmand aceste sfaturi iti vei creste sansele:
1. Concentreaza-te pe castig
"In mediul economic actual nu se poti sa-ti salva drumul spre statutul de milionar", scrie Grant Cardone, care a plecat de la falit si indatorat la 21 de ani si a ajunds milionar pana la 30 de ani. "Primul pas este sa te concentrezi pe cresterea veniturilor in trepte"."Venitul meu a fost de 3.000 $ pe luna si noua ani mai tarziu a fost de 20.000 $ pe luna. Incepe sa urmaresti banii, si te va forta sa controlezi veniturile si sa vezi oportunitatile."
Cresterea veniturilor este de multe ori mai usor de zis decat de facut, dar cei mai multi oameni au optiuni.
2. Dezvolta mai multe surse de venit
O modalitate de a castiga mai mult este cresterea numarului surselor de venit.In studiul sau de 5 ani auspra milionarilor autorul Thomas C. Corley a constatat ca multi dintre ei si-au dezvoltat mai multe surse de venit: 65% au avut trei surse, 45% au avut patru surse, iar 29% au avut cinci sau mai multe surse.
Aceste surse suplimentare includ inchirieri imobiliare, investitii in actiuni, si co-actionari intr-o afacere mica. "Trei surse de venit pare sa fie numarul magic pentru milionari in studiul meu Obiceiurile Oamenilor Bogati, dar cu cat poti crea mai multe surse de venit, cu atat mai sigura va fi situatia ta financiara", scrie el.
3. Economiseste sa investesti, nu economisi pentru a economisi
"Singurul motiv pentru a economisi bani este de a investi. Pune banii economisiti in conturile securizate(de neatins). Nu utiliza niciodata aceste conturi pentru nimic, nici macar pentru o situatie de urgenta. Acest lucru te va forta sa continui sa urmezi pasul unu (cresterea veniturilor)".Investirea nu este la fel de complicat sau descurajatoare, asa cum o facem noi sa fie. Cel mai simplu punct de pornire este contribuirea la o pensie privata in cazul in care angajatorul o ofera, si sa profiti pe deplin de programul companiei - daca are unul.
In continuare, ia in considerare contributia la fonduri individuale de pensii cu diferite limite de contributie in functie de venitul tau. Daca inca mai ai bani ramasi, poti incerca sa investesti in fonduri de investitii low-cost, recomanda Warren Buffett , si ai in vedere platformele on-line de investitii cunoscut sub numele de "robo-consilieri."
Cheia de a pune in mod constant bani deoparte, este de a o face automat. In acest fel, nu vei vedea banii cu care contribui si vei invata sa traiesti fara ei.
4. Fii decisiv
"Evita deciziile luate cand esti obosit", scrie Tucker Hughes, care a devenit milionar la 22. "Atentia este o resursa finita de zi cu zi si poate fi o piedica in calea productivitatii. Nu conteaza vitalitatea mentala dezvoltata de-a lungul timpului, va exista intotdeauna un prag peste care eforturile depuse in acea zi devin suboptimale."Conserva-ti puterea mentala prin luarea de decizii usor reversibile cat mai repede posibil si planifica agresiv actiunile recurente, astfel incat sa poti executa sarcini simple pe pilot automat. Stiu ce o sa port la locul de munca si ce voi manca la micul dejun in fiecare zi saptamana viitoare. Tu sti?"
Hughes nu este singurul care crede in dezvoltarea procesului decizional. Dupa ce a studiat peste 500 de milionari, jurnalistul si autorul Napoleon Hill a constatat ca toti au in comun aceasta calitate.
"Analiza catorva sute de oameni care au acumulat averi mult mai mari de un milion de dolari a dezvaluit faptul ca fiecare dintre ei avea obiceiul de a lua decizii cu promptitudine," a scris Hill in "Gandeste si Devino Bogat- 1937."
Va urma...
Sursa thisisinsider.com
Suna interesant, nu?