Directoare de site-uri si bani online


Un director de site-uri sau director de link-uri este un director pe World Wide Web. Este specializat in crearea de link-uri catre alte site-uri web si clasificarea lor.
Un director web nu este un motor de cautare si nu afiseaza paginile web pe baza cuvintelor cheie, in schimb le afiseaza in categorii si subcategorii. Directoarele web permit adesea proprietarilor de site-uri sa-si inscrie site-urile, iar acestea vor fi listate dupa ce vor fi revizuite.
Marea majoritate a directoarelor sunt generaliste si listeaza web site-uri dintr-o larga gama de categorii, regiuni si limbi. Exista de asemena si directoare care se axeaza pe regiuni restranse, cu o singura limba sau sectoare speciale. Un tip de director de site-uri de nisa este si directorul de cumparaturi sau asa zisul "shopping directory". Aceste directoare sunt specializate in listarea site-urilor de retail e-commerce.
Un exemplu foarte cunoscut este Yahoo! Directory( inchis la sfarsitul anului 2014).

Ce este inscrierea in directoare SEO?

Inscrierea in directoare este de fapt inregistrarea unui blog sau un web site in acel director. Ea inplica cativa pasi de adaugare a URL-ului in categoria cea mai potrivita
Inscrierea in directoare este folosita pentru inbunatatirea indexarii in motoarele de cautare prin obtinerea de "backlink-uri" de la directoare web de top. "Backlink-urile" de calitate inbunatatesc "rank-ul" cuvintelor cheie si ajuta la crestera traficului precum si a "page rank-ului".

Alegerea directoarelor de site-uri potrivite

Parerea majoritatii specialistilor in marketing este ca inregistrarea site-ului web intr-un milion de directoare web este aproape fara valoare.
Este mult mai bine sa inregistrezi un site web in 20 de directoare de calitate decat in 2000 de directoare obscure. Exista foarte multe obtiuni dar cel mai important lucru de retinut este ca pe internet ca si in viata reala calitatea primeaza in fata cantitatii.
Trebuie sa ai o imagine de ansamblu atunci cand te gandesti la succesul unei afaceri sau a unei pagini web. Un factor important este reprezentat si de listarea in directoarele web.

Mai multe link-uri catre site-ul tau, mai multi vizitatori, mai multi bani castigati online!