Securitate Website & Malware


Securitate Website & Malware Securitate Website & Malware

Poate crezi ca site-ul tau web nu contine nimic pentru care sa merite sa fie spart de hackeri, dar site-urile sunt compromise tot timpul. Majoritatea breselor de securitate nu sunt pentru a sterge sau a fura date, ci se incearca folosirea serverului ca un releu de e-mail pentru spam, sau pentru a seta un server web temporar care sa gazduiasca fisiere de natura ilegala.
Spargerea este realizata in mod regulat de catre script-uri automate care cutreiera Internetul in incercarea de exploata problemele de securitate cunoscute.

Poate parea evident, dar asigurandu-te ca toate soft-urile sunt actualizate, este vital pentru mentinerea site-ului securizat. Cand site-ul are gauri de securitate, hackerii vor incerca sa profite rapid.
Daca utilizezi o solutie de hosting pe un server inchiriat, atunci nu trebuie sa-ti faci griji pentru actualizarea securitatii sistemului de operare, deoarece compania care detine serverul se va ocupa de aceasta.

Fii atent cata informatie oferi in mesajele de eroare. De exemplu, daca ai un formular de autentificare pe site ar trebui sa te gandesti cum sa comunici un esec de conectare. Ar trebui folosit un mesaj generic "username sau parola incorecte", si nu un mesaj care sa informeze care din cele doua nu este corecta. Daca un atacator incearca un atac brute force pentru a obtine un nume de utilizator si o parola, iar mesajul de eroare ofera informatii despre gasirea unui utilizator corect, atunci se poate concentra pe parola.
Parolele de logare ale utilizatorilor nu ar trebui sa fie stocate in baza de date atfel incat sa poate fi citite, in caz contrar dau o sansa hacker-ului sa acceseze un cont si sa-l foloseasca.
In cazul in care site-ul tau este spart, vei observa o scadere drastica a numarului de vizitatori deoarece Google urmareste astfel de pagini care sunt puse sub risc si este oprit accesul spre ele. Acest lucru poate cauza probleme afacerii tale. Este indicat sa faceti o scanare site web pentru malware pentru a-l putea asigura corespunzator.

Fiecare moment in care site-ul tau este offline, sau este blocat de google sau de produsele antivirus pentru web poate aduce pierderi mari in bani si imagine celor care detin site-uri. Securitatea site-urilor web nu este o problema care poate fi neglijata!