Castigi bani pe net cu pozele tale - 2014bani pe net din poze

Recunosti aceasta fotografie?

Este imaginea de fundal presetata pentru calculatoarele care au ca sistem de operare Windows XP. Acest sistem de operare, lansat de Microsoft in 2001, a fost vandut in sute de milioane de exemplare in toata lumea si, probabil, miliarde de oameni au vazut aceasta imagine de fundal pe un monitor.
Multi utilizatori au presupus ca aceasta imagine a fost creata pe calculator sau prelucrata digital, dar de fapt este o fotografie ce infatiseaza o locatie reala si a fost realizata de fotograf care jura ca nu a fost imbunatatita pe calculator, scrie Twisted Sifter.
Imaginea este cunoscuta sub denumirea de "Bliss" si a fost realizata de fotograful Charles O'Rear, in 1996, in Sonoma County, California, Statele Unite ale Americii. O'Rear se afla in drum spre orasul Marin cand a decis sa traga pe dreapta pe Autostrada 121. El s-a strecurat printr-un gard de sarma si a facut aceasta fotografie.
Microsoft detine drepturile de proprietate asupra acestei imagini si contractul ii interzice fotografului sa dezvaluie suma de bani pe care a primit-o pentru aceasta fotografie. Totusi, O'Rear a declarat ca a fost o suma "extraordinara", fiind una dintre cele mai mari sume platite vreodata unui fotograf. El a spus ca, pana in prezent, doar fotograful care l-a pozat pe presedintele Bill Clinton in timp ce o imbratisa pe Monica Lewinsky a primit mai multi bani pentru o singura fotografie.

Cum faci bani cu fotografiile tale?

Nu trebuie sa fi un fotograf profesionist pentru a vinde fotografiile tale pe bani. Oamenii au nevoie in permanenta de fotografii obisnuite pentru site-uri web, prezentari, brosuri etc. si sunt dispusi sa plateasca pentru imaginea corecta. Oamenii, in general, cauta imaginile de pe site-uri de fotografie dupa cuvinte cheie, nu dupa fotograf, astfel incat vei avea aceleasi sanse ca oricine altcineva de a se aleage imaginea ta. Trebuie doar sa fi atent sa nu ai imagini de branduri sau marci comerciale,fotografii cu drepturi de autor sau in care se vad fetele oamenilor, care sunt usor de identificat (daca nu ai acordul acestora).Orice poze despre alt subiect sunt OK. Este un joc cinstit, si ai fi uimit de ce fel de poze au nevoie oamenii, asa ca nu face presupuneri. Daca este o fotografie decenta, incarc-o.

Ce site-uri platesc pentru astfel de fotografii?

Cateva site-uri de acest gen sunt Dreamstime, Fotolia, Shutterstock, si iStockphoto.
Cel mai grozav lucru despre aceasta activitate este acela ca este cu adevarat de genul "set it and forget it".

Royalty Free Images

Deti o camera foto sau orice device care face fotografii ok? De ce sa nu profiti?
Nu se stie niciodata...